home terugluisteren programma uitloggen
logo podcastfestival 2020

Programma podcastconferentie bekend

Voor het eerst presenteert het Podcastnetwerk tijdens het Podcastfestival een conferentieprogramma, gericht op professionele podcastmakers. Het programma vindt vrijdag 18 september van 10-17u plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam.

“Waar we drie jaar geleden mensen nog vaak moesten uitleggen wat een podcast überhaupt is, lijkt nu iedereen die nog geen podcast heeft in ieder geval rond te lopen met een plan ervoor,” zegt Sicco de Knecht, voorzitter van Stichting Podcastnetwerk. “Dat we nu in staat zijn om een programma samen te stellen voor speciaal voor professionele producers van podcasts laat zien dat het onwijs goed gaat met de podcastcultuur in Nederland.”

Het programma van de conferentie bestaat uit workshops van onder andere Audiocollectief Schik en Dag en Nacht Media, de presentatie van de Podcast en Audio On demand standaard die de NLO lanceert en sessies met internationale sprekers, zoals Renay Richardson van Broccoli Content (GB). Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 virus is het programma onderverdeeld in drie ‘tracks’: Innovatie, Storytelling en het Engelstalige Claiming Space. In iedere track is ruimte voor 30 bezoekers, geen van de programmaonderdelen zal worden gestreamd. Het Engelstalige programma is samengesteld door Domino Sound, een podcastcollectief uit de Verenigde Staten.

Het Podcastfestival 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie en Media, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, het Anderhalvemetersteunfonds van de gemeente Nijmegen, de Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden, de Katholieke Stichting Blinden en Slechtzienden, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Topcast Media, Hindenburg en in samenwerking met Tolhuistuin, Oneworld, VPRO Gids, Podnews, Women Inc. en Dag en Nacht Media.

partners podcastfestival 2020

Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie & Media, het Nederlands Letterenfonds, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, audio-editing app Hindenburg en Auto.nl, in samenwerking met Tolhuistuin en Dag en Nacht Media. Het bezoek van Tim Howard wordt mede mogelijk gemaakt door het International Visitors Programme van Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.