home terugluisteren programma uitloggen
logo podcastfestival 2020

Programma Groningen bekend!

Het Podcastfestival strijkt dit jaar voor het eerst neer in Groningen! Bij VRIJDAG in de Sint Jansstraat om precies te zijn. We presenteren dit programma in samenwerking met onze vrienden van Podgront. Hieronder lees je wat je hier op zaterdag 19 september van 10.00 tot 18.00 kan meemaken. Koop snel een kaartje want er is zeer beperkt plek!

Programma

Workshop: is het een podcast?

“Daar kun je wel een podcast over maken”, hoor je steeds vaker. Maar wat maakt een goed idee ook een goede podcast? Podcastmaker Marjolein Knol leid je door het almaar groeiende podcastlandschap en wijst aan wat goed werkt. Wanneer heb je een goed verhaal bij de klauwen? Wat zou het nog beter maken? In deze workshop leer je tools om je podcast nog beter te maken. En, heb je zelf een podcastidee? Neem het mee!

10.00-11.30

Liveshow: Tzumcast

De Tzumcast is een leesclub om naar te luisteren. De vier belezen sprekers – Bart Temme, Coen Peppelenbos, Roos Custers en Willem Goedhart – zijn allemaal actief in de literaire wereld en niet op hun mondje gevallen. Op het Podcastfestival in Groningen bespreekt het viertal de onlangs verschenen roman van Pieter Waterdrinker: De rat van Amsterdam. Een vuistdikke en goed geschreven roman over Oost-Europa, liefdadigheid, immigratie, hypocrisie en familierelaties.

12.00-13.00

Panel: podcast Gronings met me

Steeds minder mensen praten een dialect, en in podcasts hoor je ook weinig dialecten. Maar zouden podcasts niet juist kunnen voorkomen dat we straks allemaal Algemeen Nederlands praten? En hoe dan? Een panelgesprek met podcastmaker Marjolein Knol (o.a. Hilte 11), Erik Hulsegge (Credo) en hoogleraar Groningse Taal en Cultuur Martijn Wieling.

13.30-14.30

Liveshow: In de Wetenschap

In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews en nieuws uit de academische wereld. Presentatoren Wim Brons, Tina Kretschmer en Arjen Dijkstra interviewen iedere aflevering wetenschappers over hun onderzoek: wat motiveert hen? Hoe doen ze hun onderzoek? Wat kunnen de uitkomsten ervan uiteindelijk betekenen voor ons?

15.00-16.00

PODQUIZ

Ken jij alle tunes en bekende podcasthosts? Test je podcastkennis in de podquiz! De steden strijden als teams tegen elkaar maar je kunt thuis ook digitaal meedoen.

17.00-18.00

Het Podcastfestival 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie en Media, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, het Anderhalvemetersteunfonds van de gemeente Nijmegen, de Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden, de Katholieke Stichting Blinden en Slechtzienden, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Topcast Media, Hindenburg en Auto.nl en in samenwerking met Tolhuistuin, Oneworld, VPRO Gids, Podnews, Dag en Nacht Media, Women Inc. en Riverside.fm

Logos partners en fondsen podcastfestival 2020

Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie & Media, het Nederlands Letterenfonds, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, audio-editing app Hindenburg en Auto.nl, in samenwerking met Tolhuistuin en Dag en Nacht Media. Het bezoek van Tim Howard wordt mede mogelijk gemaakt door het International Visitors Programme van Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.