home terugluisteren programma uitloggen
logo podcastfestival 2020

Programma Nijmegen bekend

Het Podcastfestival strijkt dit jaar voor het eerst neer in Nijmegen! In Brebl om precies te zijn. We presenteren dit programma in samenwerking met onze vrienden van Wintertuin/De Nieuwe Oost. Hieronder lees je wat je hier op zaterdag 19 september van 10.00 tot 18.00 kan meemaken. Koop snel een kaartje want er is beperkt plek!

Programma

Workshop: De schrijver versus de podcastmaker

Podcastmakers en schrijvers willen uiteindelijk hetzelfde: een goed verhaal vertellen. In de workshop De schrijver versus de podcastmaker onderzoekt Corinne Heyrman welke literaire technieken je in kunt zetten bij het maken van een podcast. Aan de hand van verschillende voorbeelden uit haar eigen praktijk, maar ook die van haar helden, neemt ze de podcast als literair product onder de loep. Stel ook je eigen vragen of leg je eigen literaire podcastidee of -probleem voor.

10.00-11.30

Liveshow: Nieuwsgierig

In Nieuwsgierig staat iedere aflevering één hoofdvraag centraal. Maar voor deze liveshow laat host Sahra Mohamed dat format even los. Ze gaat praten met een goede vriendin, eigenaar van WALTER books en programmamaker Krista Jantowski. Over twijfel, communicatie, media en alles wat verder nog ter tafel komt. Na afloop is er een korte Q&A.

12.00-13.00

Panel: Lockdownpodcasts

De lockdown die vanaf medio maart tot begin juni 2020 Nederland binnen hield had veel nieuwe podcasts als gevolg. In dit panel spreken vier lockdown podcasters over hoe ze paniek omzetten in podcast producties, waar ze tegenaan liepen en hoe ze nu verder gaan. Met Chris Bajema (Man met de Microfoon/Lockdown), Marieke van der Ven (Het Vertrek), Inge Wannet (Binnenwerkjes) en Michiel van de Weerthof (Radio Kras en Het Verblijf).

13.30-14.30

Presentatie: audioscripts door Joan Kuhlman

Hoe kun je een kunstwerk ervaren zonder je ogen te gebruiken? Joan Kuhlman is albino en slechtziend en schrijft bijzondere audioscripts. Dit doet zij onder andere voor het Van Abbemuseum.In haar beschrijvingen verbind ze het plezier van het kijken met voelen. In deze presentatie neemt ze je mee in haar fascinerende werkwijze en beleef je misschien wel een onzichtbaar kunstwerk.

15.00-15.30

Presentatie: toegankelijkheid van Podcasts

Nog weinig podcasts voegen transcripten toe aan hun podcast, waardoor een grote groep mensen niet kan meegenieten van deze producties. Transcripten vergroten niet alleen de toegankelijkheid van podcasts maar hebben ook onverwachte voordelen voor podcasters zelf.

15.45-16.30

PODQUIZ

Ken jij alle tunes en bekende podcasthosts? Test je podcastkennis in de podquiz! De steden strijden als teams tegen elkaar maar je kunt thuis ook digitaal meedoen.

17.00-18.00

Het Podcastfestival 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie en Media, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, het Anderhalvemetersteunfonds van de gemeente Nijmegen, de Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden, de Katholieke Stichting Blinden en Slechtzienden, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Topcast Media, Hindenburg en Auto.nl en in samenwerking met Tolhuistuin, Oneworld, VPRO Gids, Podnews, Dag en Nacht Media, Women Inc. en Riverside.fm

Logos partners en fondsen podcastfestival 2020
Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie & Media, het Nederlands Letterenfonds, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, audio-editing app Hindenburg en Auto.nl, in samenwerking met Tolhuistuin en Dag en Nacht Media. Het bezoek van Tim Howard wordt mede mogelijk gemaakt door het International Visitors Programme van Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.