home terugluisteren programma uitloggen
logo podcastfestival 2020

Programma Utrecht bekend!

Het Podcastfestival strijkt dit jaar voor het eerst neer in Utrecht! In het Filmcafe om precies te zijn, dat tegenover station Zuilen ligt. We presenteren dit programma in samenwerking met onze vrienden van Radio Dakhaas. Hieronder lees je wat je hier op zaterdag 19 september van 10.00 tot 18.00 kan meemaken. Koop snel een kaartje want er is beperkt plek!

Programma

Workshop: stemgebruik

Zonder stem geen podcast. Dat klinkt simpel. Maar hoe zet je je stem optimaal in? Wat doet je toon met je verhaal? Wat kun je doen om je publiek te blijven boeien? En hoe houd je je stem gezond? Hanneke Bax en Tim Bosselaar zijn allebei stemcoach en maken samen de podcast Zeg (over hoe we klinken en waarom). Tijdens deze workshop leggen zij je uit wat je allemaal met je stem kunt, leer je kritisch luisteren naar verschillende stemmen en ga je vooral ook aan de slag met je eigen stem.

10.00-11.30

Liveshow: Queer Sounds

Aan muziek zitten herinneringen verbonden, anekdotes en verhalen: zonde om die niet te delen. Hannah van Rhee gaat in de podcast Queer Sounds in gesprek met LGBTQIAP+’ers over de muziek die voor hen belangrijk is. Na afloop is er een korte Q&A.

12.00-13.00

Panel: Toen ik mij zag

Iedereen kan een podcast beginnen, in theorie is het podcastmedium het perfecte medium voor inclusiviteit. Maar hoe zit dat in de praktijk? Hoe belangrijk is representatie en hoe kun je daar als podcaster aan bijdragen? In samenwerking met Women Inc., met onder andere Hajar Fallah.

13.30-14.30

VPRO Koos podcast live

Dol op podcasts, maar weet je nooit wat je moet kiezen? VPRO Koos wel! VPRO Koos Podcast komt met een speciale liveshow naar het Podcastfestival in Utrecht. Elja Looijestijn, podcast-expert van de VPRO Gids, praat met podcastfans en geeft ze tips die helemaal op hun lijf geschreven zijn. Wil je te gast zijn in deze show en jouw persoonlijke tip ontvangen? Meld je dan hier aan!

15.00-16.00

Podquiz

Ken jij alle tunes en bekende podcasthosts? Test je podcastkennis in de podquiz! De steden strijden als teams tegen elkaar maar je kunt thuis ook digitaal meedoen.

17.00-18.00

Het Podcastfestival 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie en Media, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, het Anderhalvemetersteunfonds van de gemeente Nijmegen, de Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden, de Katholieke Stichting Blinden en Slechtzienden, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Topcast Media, Hindenburg en Auto.nl en in samenwerking met Tolhuistuin, Oneworld, VPRO Gids, Podnews, Dag en Nacht Media, Women Inc. en Riverside.fm

partners podcastfestival 2020

Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie & Media, het Nederlands Letterenfonds, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, audio-editing app Hindenburg en Auto.nl, in samenwerking met Tolhuistuin en Dag en Nacht Media. Het bezoek van Tim Howard wordt mede mogelijk gemaakt door het International Visitors Programme van Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.