home terugluisteren programma uitloggen
logo podcastfestival 2020

Toegankelijkheid

De organisatie van het Podcsastfestival 2020 heeft haar best gedaan om rekening te houden met de toegankelijkheid van de fysieke locaties waar het festival plaatsvindt. Hieronder tref je hier gedetailleerde informatie over per locatie. Heb je een vraag? Mail naar info@podcastnetwerk.nl

Rolstoeltoegankelijkheid per locatie

Tolhuistuin, Amsterdam

De ruimtes waar het programma plaatsvindt in de Tolhuistuin in Amsterdam zijn rolstoeltoegankelijk. Het conferentieprogramma vindt plaats in de IJzaal en de Expozaal, die bevinden zich op de eerste verdieping. Er is een lift aanwezig. Ook zijn er rolstoeltoegankelijke toiletten. Een ander deel van het conferentieprogramma vindt plaats in de tuin achter de tolhuistuin. De toiletten aldaar zijn niet rolstoeltoegankelijk, in het Paviljoen zijn toiletten aanwezig die gebruikt kunnen worden.

Filmcafe, Utrecht

Het programma in het Filmcafe vindt plaats op de begane grond en is goed toegankelijk met een rolstoel. Het rolstoeltoegankelijke toilet is in een aangrenzende ruimte die bereikt wordt door een lange gang (+/- 80 meter), om die te betreden is er een zware deur die door het aanwezige barpersoneel kan worden geopend.

Bij VRIJDAG Groningen

Het programma bij Bij VRIJDAG vindt plaats in de concertzaal op de eerste verdieping, die is toegankelijk met een lift. Daar zijn verder geen drempels. Om er fijn te kunnen zitten met een rolstoel kunnen er stoelen worden weggehaald op de eerste rij, laat het liefst dus even weten als je komt dan zorgen we dat het goed klaarstaat (info@podcastnetwerk.nl). Op de begane grond is een toilet dat rolstoeltoegankelijk is.

Brebl, Nijmegen

Brebl is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het programma vindt op de begane grond plaats. Er is een ruime ingang en in de zaal is er genoeg ruimte voor rolstoelen. We kunnen van tevoren plekken reserveren. Als je daar gebruik van wilt maken, stuur even een mailtje naar info@podcastnetwerk.nl. Er is een toilet dat toegankelijk is voor rolstoelen, die is op de eerste etage. Er is een lift naar die verdieping.

Visuele of auditieve beperkingen

Hoe toegankelijk is het programma voor doven en slechthorenden?

Helaas is maar een klein deel van het online programma toegankelijk als je doof of slechthorend bent. Van de installaties over geur en de eerste aflevering van de Witte Stok, die op 18 september wordt gelanceerd is een transcript beschikbaar. 

Alle programmaonderdelen van zaterdag 19 september verschijnen achteraf als podcast. Helaas hebben we van tevoren geen rekening gehouden met transcripten. Als je geïnteresseerd bent in een specifiek panel of presentatie, laat het ons dan weten, dan gaan we ons best doen om die te laten transcriberen.

Hoe toegankelijk is het programma voor mensen met een visuele beperking?

Als je een visuele beperking hebt kun je het festival goed bijwonen op de verschillende locaties, ook voor de festivalwebsite hebben we ons best gedaan deze zo toegankelijk mogelijk te maken. Er is wel een hobbel die we helaas niet hebben kunnen fiksen. Voor het inloggen op de festivalwebsite heb je de code nodig die op het kaartje staat dat je hebt gekocht, deze is niet leesbaar voor de meeste computers. Als je een mailtje stuurt naar info@podcastnetwerk.nl zoeken wij de code voor je op en kun je met de losse code alsnog inloggen. Je kan ook wachten met een kaartje kopen tot 18 september, dan kan je direct een account aanmaken, betalen en vervolgens inloggen.

Mocht je willen komen naar een van de festivallocaties en begeleiding nodig hebben, stuur dan een mailtje naar info@podcastnetwerk.nl. Wij zetten dan een oproep uit onder onze achterban en vinden een vrijwilliger die je kan begeleiden. Voor het festival stellen we jullie nog aan elkaar voor, om er zeker van te zijn dat er een goede klik is. Mocht je zelf een begeleider kennen en die mee willen nemen, laat het ons ook weten, dan kijken we of we diegene een gratis plek kunnen aanbieden.

Ik heb een andere vraag

Geen probleem! We helpen graag. Mail ons op: info@podcastnetwerk.nl

Het Podcastfestival 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie en Media, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, het Anderhalvemetersteunfonds van de gemeente Nijmegen, de Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden, de Katholieke Stichting Blinden en Slechtzienden, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Topcast Media, Hindenburg en in samenwerking met Tolhuistuin, Oneworld, VPRO Gids, Podnews, Dag en Nacht Media, Women Inc. en Riverside.fm

partners podcastfestival 2020

Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie & Media, het Nederlands Letterenfonds, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, audio-editing app Hindenburg en Auto.nl, in samenwerking met Tolhuistuin en Dag en Nacht Media. Het bezoek van Tim Howard wordt mede mogelijk gemaakt door het International Visitors Programme van Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.