Toegankelijkheid Podcastfestival 2021


De organisatie van het Podcastfestival 2021 heeft haar best gedaan om rekening te houden met de toegankelijkheid van de fysieke locaties waar het festival plaatsvindt. Hieronder tref je gedetailleerde informatie over toegankelijkheid per locatie. Heb je een vraag? Mail naar info@podcastnetwerk.nl
Locaties


Forum in Groningen

Het hele gebouw is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er is rekening gehouden met ruime draaicirkels en iedere verdieping is te bereiken met de lift. Op meerdere verdiepingen zijn mindervalidentoiletten aanwezig. Vraag bij de balie naar de sleutel van het mindervalidentoilet. 

De workshop vindt plaats in Cursus 2 en het avondprogramma in de Rabo Studio. Om een rolstoelplek te reserveren in die laatste zaal kun je een mail sturen naar info@forum.nl.  

Meer informatie over toegankelijkheid in het Forum vind je hier. 

Tolhuistuin in Amsterdam

De ruimtes waar het programma plaatsvindt in de Tolhuistuin in Amsterdam zijn rolstoeltoegankelijk. Het conferentieprogramma vindt plaats in de IJzaal, Expozaal en Tuinzaal, die zich op de eerste verdieping bevinden. Er is een lift aanwezig, ook zijn er rolstoeltoegankelijke toiletten. Bij mooi weer vindt de borrel aan het eind van de dag plaats in de tuin achter de Tolhuistuin. De toiletten aldaar zijn niet rolstoeltoegankelijk, in het Paviljoen zijn toiletten aanwezig die gebruikt kunnen worden. 

De liveshows ’s avonds vinden plaats in de Tuinzaal, Expozaal en Concertzaal. Deze bevinden zich eveneens op de eerste verdieping en zijn met de lift bereikbaar.

Stadsschouwburg Nijmegen

De workshops worden gegeven in het Festivalhuis in Nijmegen, dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en waar ook een toilet is. 

’s Avonds vindt het programma plaats in het Theatercafé in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Die zaal zit op de eerste verdieping en is met de lift te bereiken. Een rolstoeltoegankelijk toilet bevindt zich op de begane grond.

TivoliVredenburg in Utrecht

De workshop en het panelgesprek in TivoliVredenburg vinden plaats in Club Cloud Nine. Deze ruimte bevindt zich op de negende verdieping van het gebouw. Tot en met de zesde verdieping kun je gebruik maken van roltrappen, maar hierna volgt een vrij lange trap. Omdat er tijdens producties op de negende verdieping niet altijd personeel op de zesde verdieping aanwezig zal zijn, vragen we je om bij een bezoek aan Club Cloud Nine al op de begane grond aan te geven dat je een liftpas of begeleiding op de trap nodig hebt. 

Het avondprogramma vindt plaats in Pandora op de zevende verdieping. Ook hiervoor geldt: tot en met de zesde verdieping kun je gebruikmaken van roltrappen, maar hierna volgen vanuit de foyer twee trappen. Op de begane grond kun je aangeven dat je een liftpas of begeleiding op de trap nodig hebt.

De toiletten, het aangepaste toilet en de garderobe bevinden zich voor Cloud Nine op de achtste verdieping. Deze zijn bereikbaar per trap of lift. Voor Pandora zijn op de zesde verdieping toiletten en een aangepast toilet te vinden. Je kunt ook gebruikmaken van het aangepaste toilet in de centrale hal op de begane grond, tegenover Het Gegeven Paard. 

Meer informatie over toegankelijkheid in TivoliVredenburg vind je hier. 
Visuele of auditieve toegankelijkheid


Hoe toegankelijk is het programma voor doven en slechthorenden?

Alle avondprogramma’s worden live ondertiteld, waardoor het voor doven en slechthorenden mogelijk is de liveshows te volgen. Achteraf zullen vervolgens transcripten beschikbaar zijn bij de onderdelen van het festival die we publiceren.

Van een deel van het programma van de conferentie op 24 september zullen eveneens transcripten worden gepubliceerd. Dit geldt in ieder geval voor de track ‘Maatschappelijk verantwoord podcasten’.

Hoe toegankelijk is het programma voor mensen met een visuele beperking?

Als je een visuele beperking hebt, kun je het festival goed bijwonen op de verschillende locaties. We hebben ook ons best gedaan de festivalwebsite zo toegankelijk mogelijk te maken. 

Mocht je willen komen naar een van de festivallocaties en begeleiding nodig hebben, stuur dan een mailtje naar info@podcastnetwerk.nl. Wij zetten dan een oproep uit onder onze achterban en vinden een vrijwilliger die je kan begeleiden. Voor het festival stellen we jullie nog aan elkaar voor, om er zeker van te zijn dat er een goede klik is. Mocht je zelf een begeleider kennen en die mee willen nemen, laat het ons ook weten, dan kijken we of we diegene een gratis plek kunnen aanbieden.
Coronatoegangsbewijs


In Groningen en Amsterdam zal er niet worden gevraagd om een coronatoegangsbewijs te tonen. Vanaf 25 september is het verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen in culturele instellingen, dus hier zal in Nijmegen en Utrecht om gevraagd worden bij binnenkomst. 


logo's van de sponsors van het Podcastfestival 2021

logo's van de sponsors van het podcastfestival 2021