Het Podcastfestival staat op pauze ⏯️


Soms moet je een podcast even pauzeren. Misschien omdat je iets heftigs hoorde, of misschien omdat de podcast zó tof is dat je deze meteen met iemand wilt delen. Een pauze kan betekenen dat je de draad kwijt raakt, en soms vergeet je simpelweg dat de pauzeknop bestaat en binge je de ene na de andere aflevering weg. Pauzeren geeft luisteraars macht, maar ook podcastmakers kunnen in hun werk niet zonder stiltes.

In de vijfde editie van het Podcastfestival stonden we stil bij The Power of Pause. In Groningen, Amsterdam en Utrecht reflecteerden we op het huidige audiolandschap, waren workshops, talks en masterclasses te volgen waarin verschillende makers vertelden over de rol van stilte in hun producties.

We staan nu op pauze. Een ding is zeker: na een pauze, gaat het altijd weer verder!

Tip: lees in de podcastkritieken die gepubliceerd zijn op deze website via het menu.

FAQ


Wanneer vindt het Podcastfestival 2022 plaats?

Het festival vindt plaats op 24 september in Groningen en op 30 september in Amsterdam. De edities in Utrecht en Rotterdam volgen later in het jaar.

Wanneer wordt het programma bekendgemaakt?

Een deel van het programma is bekend en te vinden op deze pagina. In de loop van augustus wordt het programma verder aangevuld.

Wat voor tickets zijn er te koop?

Voor het avondprogramma in Groningen op 24 september is een apart ticket te koop. De conferentie in Amsterdam op 30 september bestaat uit twee tracks en als je een ticket koopt, kun je aangeven welke track je zou willen volgen. Voor het avondprogramma in Amsterdam (eveneens op 30 september) koop je één ticket, waarmee je meerdere onderdelen kunt bezoeken.

Hoe zit het met toegankelijkheid?

We doen ons best zo veel mogelijk mensen te verwelkomen op het festival. Alle informatie over toegankelijkheid per locatie vind je op deze pagina.

Is er ook een Engelstalig programma?

Een deel van het programma zal Engelstalig zijn, zoals één tracks van het conferentieprogramma op vrijdag in Amsterdam. Daarnaast zullen enkele liveshows ook Engelstalig zijn.

Worden programmaonderdelen ook gestreamd?

De programmaonderdelen worden niet live gestreamed, tenzij er nieuwe maatregelen komen en we (gedeeltelijk) digitaal gaan festivallen.

Zijn er kluisjes?

In zowel het Forum in Groningen als de Tolhuistuin in Amsterdam zijn er kluisjes te vinden.

Ik heb een andere vraag

Mail dan naar info@podcastnetwerk.nlHet Podcastfestival 2022 is een initiatief van het Podcastnetwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de European Cultural Foundation, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord, Glom Groningen, Kunstraad Groningen en het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut. Het programma wordt gepresenteerd in samenwerking met PodGront, Forum Groningen, Tolhuistuin, Are We Europe en Stichting Wijsneus.