home terugluisteren programma uitloggen
Pitch je plan

Pitchwedstrijd

Dit jaar vindt op het Podcastfestival voor de tweede keer een pitchwedstrijd plaats. Iedereen met een goed idee voor een podcast kan meedoen. Een deskundige jury kiest, live op het Podcastfestival 2020, uit de inzendingen een winnaar.

Benieuwd naar hoe dat vorig jaar ging? Je kunt het live juryoverleg hier terugluisteren.

Pitchen

Om mee te doen neem je (met je team of alleen) een audiopitch op van maximaal 90 seconden. Daarin presenteer je je idee. Maak het zo creatief en wild als je zelf wilt, als het de jury maar duidelijk wordt wat je wilt maken en waarom. Lever daarnaast een korte tekst aan waarin je, in maximaal 400 woorden, je team of jezelf voorstelt. Geef daarin antwoord op de volgende vragen: Waar gaat je podcast over? Waarom moet jij of moeten jullie het maken? Waarom moet het juist nu gemaakt worden? En hoe gaat de podcast eruit zien? (Wordt het een serie, een zoektocht, een raamvertelling etc.)

Stuur je pitch voor 14 september naar pitch@podcastnetwerk.nl

Stuur je pitch in voor 14 september

Jury en Winnen

De winnaar wordt bekend gemaakt in het live juryoverleg op het Podcastfestival 2020 op 19 september. Als je wint kun je meteen aan de slag met je idee: je wint een Zoom microfoon en een jaar lang begeleiding van Dag en Nacht. Plus: als je wint mag je je podcast presenteren op het Podcastfestival 2021.

De jury bestaat uit Tatjana Wehrmann en Sander Smale (De Witte Stok, winnaars Pitchwedstrijd 2019), Nicole Terborg (journalist, radio- en podcastmaker) en Roufaida Aboutaleb (podcastmaker en singer- songwriter).

De Pitchwedstrijd op het Podcastfestival 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Dag en Nacht Media en Auto.nl

Voor vragen kun je mailen naar misha@podcastnetwerk.nl

The Podcast Festival 2020 is made possible by the Creative Industries Fund NL, The Democracy and Media Foundation, the Dutch Journalism Fund, the Dutch national fund for the visually impaired, the Dutch Catholic Fund for the Visually Impaired, The Dutch Institute for Sound and Vision, Hindenburg, Topcast Media, and in cooperation with Tolhuistuin, Oneworld Magazine, VPRO Gids, Women Inc and Dag en Nacht Media.

partners podcastfestival 2020
Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie & Media, het Nederlands Letterenfonds, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, audio-editing app Hindenburg en Auto.nl, in samenwerking met Tolhuistuin en Dag en Nacht Media. Het bezoek van Tim Howard wordt mede mogelijk gemaakt door het International Visitors Programme van Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.