Toegankelijkheid Podcastfestival 2022


De organisatie van het Podcastfestival 2022 heeft haar best gedaan om rekening te houden met de toegankelijkheid van de fysieke locaties waar het festival plaatsvindt. Hieronder tref je gedetailleerde informatie over toegankelijkheid per locatie. Heb je een vraag? Mail naar info@podcastnetwerk.nl
Locaties


Bibliotheek Neude

De ruimtes waar het programma plaatsvindt in Bibliotheek Neude zijn rolstoeltoegankelijk (Theaterzaal en Collegezaal, te vinden op de tweede verdieping van het gebouw).

TivoliVredenburg

Het Podcastfestival Utrecht vindt plaats op de negende verdieping van TivoliVredenburg (Zaal: Club Nine). Tot en met de zesde verdieping kun je gebruik maken van roltrappen, maar hierna volgt een vrij lange trap. Omdat er tijdens producties op de negende verdieping niet altijd personeel op de zesde verdieping aanwezig zal zijn, vragen we je om bij een bezoek aan Club Nine al op de begane grond aan te geven dat je een liftpas of begeleiding op de trap nodig hebt.

In Club Nine zijn geen vaste rolstoelplaatsen. Het podium in de zaal is vrij laag.

De toiletten, het aangepaste toilet en de garderobe bevinden zich op de achtste verdieping. Deze zijn bereikbaar per trap of lift. Je kunt ook gebruikmaken van het aangepaste toilet in de centrale hal op de begane grond, tegenover Het Gegeven Paard. Om zelfstandig gebruik te maken van de liften, kun je een liftpas lenen bij de kassa.

Forum in Groningen

Het hele gebouw is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er is rekening gehouden met ruime draaicirkels en iedere verdieping is te bereiken met de lift. Op meerdere verdiepingen zijn mindervalidentoiletten aanwezig. Vraag bij de balie naar de sleutel van het mindervalidentoilet. 

Het avondprogramma vindt plaats in de Rabo Studio. Om een rolstoelplek te reserveren kun je een mail sturen naar info@forum.nl.  

Meer informatie over toegankelijkheid in het Forum vind je hier. 

Tolhuistuin in Amsterdam

De ruimtes waar het programma plaatsvindt in de Tolhuistuin in Amsterdam zijn rolstoeltoegankelijk. Het conferentieprogramma vindt plaats in de IJzaal en de Zonzij, die zich op de eerste verdieping bevinden. Er is een lift aanwezig, ook zijn er rolstoeltoegankelijke toiletten. Bij mooi weer vindt de borrel aan het eind van de dag plaats in de tuin achter de Tolhuistuin. De toiletten daar zijn niet rolstoeltoegankelijk, in het Paviljoen zijn toiletten aanwezig die gebruikt kunnen worden. 

De liveshows ’s avonds vinden plaats in de Club en de Zonzij. Deze bevinden zich eveneens op de eerste verdieping en zijn met de lift bereikbaar.
Visuele of auditieve toegankelijkheid


Hoe toegankelijk is het programma voor mensen met een visuele beperking?

Als je een visuele beperking hebt, kun je het festival goed bijwonen op de verschillende locaties. We hebben ook ons best gedaan de festivalwebsite zo toegankelijk mogelijk te maken. 

Mocht je willen komen naar een van de festivallocaties en begeleiding nodig hebben, stuur dan een mailtje naar info@podcastnetwerk.nl. Wij zetten dan een oproep uit onder onze achterban en vinden een vrijwilliger die je kan begeleiden. Voor het festival stellen we jullie nog aan elkaar voor, om er zeker van te zijn dat er een goede klik is. Mocht je zelf een begeleider kennen en die mee willen nemen, laat het ons ook weten, dan kijken we of we diegene een gratis plek kunnen aanbieden.

Hoe toegankelijk is het programma voor doven en slechthorenden?

Afgelopen jaar werden alle avondprogramma’s live ondertiteld, waardoor het voor doven en slechthorenden mogelijk was de liveshows te volgen. Helaas kunnen we dit jaar vanwege tegenvallende subsidie-inkomsten deze service niet bieden. Dit is erg vervelend en we zien het zelf ook als een stap terug in het zo toegankelijk mogelijk maken van ons festival. Voor komend jaar gaan we ons best doen wel weer live ondertiteling aan te bieden.